Maränger ·
Maränger med hasselnötskräm
Maränger med hasselnötskräm
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Maränger
Cuisine
Svenskt
Portioner
8
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
90 minuter
Kommer ni ihåg hasselnötskrämen som jag tipsade om på Nutelladagen?! Den har jag idag använt för att baka maränger med hasselnötskräm på. Härligt stora, frasiga maränger som är sega inuti och smakar ljuvligt. Maränger går att variera i all oändlighet, men dessa klassiska cafékakor är ett alltid ett säkert kort.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 6 st stora ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl hasselnötskräm (receptet hittar du här)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda äggvita och socker i en värmetålig skål.
- Värm under omrörning över ett vattenbad till en temperatur på 63 grader, använd en termometer.
- Vid denna temperatur smälter sockerkristallerna och du får en fin maräng.
- Tag äggblandningen från värmen och vispa med elvisp eller assistent tills smeten är helt sval.
- Vänd ner hasselnötskrämen med en slickepott, rör försiktigt så att det bara blir strimlor av hasselnötskräm i marängsmeten.
- Klicka ut stora maränger på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 timma. Marängerna är klara när dom släpper bakplåtspappret.
Lämna en kommentar