Höstiga äppelmuffins med kanel
Höstiga äppelmuffins med kanel
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Muffins
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
15 minuter
Baktid
20 minuter
När luften blir krispig och löven skiftar färg smyger sig suget efter något varmt och hembakat på – och vad passar då bättre än doftande äppelmuffins med kanel? De här muffinsen är höstens svar på en kram: mjuka, saftiga och fyllda med sötsyrliga äppelbitar och en nypa värmande kryddor. Perfekta till en kopp te i eftermiddagssolen eller som en liten lyx i matlådan. Du rör snabbt ihop dem på ett ögonblick, och snart doftar hela köket som ett höstminne du vill spara för alltid.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
-
2 st äpplen
-
2 msk strösocker
-
1 tsk kanel
-
125 gram smör
-
2 msk mjölk
-
2 st ägg
-
0,75 dl strösocker
-
0,75 dl ljust farinsocker
-
½ tsk bakpulver
-
2 tsk vaniljsocker
Äpplen
Muffins
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, över- & undervärme.
Skär äpplena i tunna skivor och vänd runt i en skål tillsammans med strösocker och kanel. Ställ åt sidan.
Smält smöret och hägg i mjölken, ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker på hög hastighet i cirka 10 minuter tills vitt och fluffigt.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd runt med en slickepott.
Tillsätt smör- & mjölkblandningen och blanda tills klumpfritt.
Klä en muffinsplåt med muffinsformar och fyll dom med smet cirka halvvägs upp. Lägg i 2-3 äppelklyftor i varje form.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Lämna en kommentar