Hasselnötskräm
Hasselnötskräm
Betyg 4.0 stars från 6 användare
Kategori
Dessert
Portioner
24
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
10 minuter
Idag är det nutelladagen och vad passar då inte bättre än denna hemmagjorda hasselnötskräm som är tusen gånger godare än den färdigköpta! Det bästa med att göra egen är att du själv kan anpassa den efter smak och tyckte - mer eller mindre söt, lösare eller fastare konsistens, mer eller mindre chokladsmak och så vidare. Personligen gillar jag det krämiga från nötterna och vill gärna inte att det ska kännas som jag måste boka en akuttid till tandläkaren efteråt. Ät den med frukt och färska bär, på pannkakorna eller till glassen. Så gott!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 200 gram hasselnötskärnor
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk florsocker
- En nypa salt
Gör så här:
- Rosta nötterna mitt i ugnen, på 200 grader, i ca 8-10 minuter. När skalen börjar lossna är dom färdiga.
- Lägg nötterna på en kökshandduk, vik över, och gnugga bort skalet.
- Mixa nötterna i en mixer till en fin smet.
- Tillsätt resterande ingredienser och mixa samman alltihop. Smaka av och tillsätt mer socker eller kakao (eller lite rapsolja om du vill ha en lösare konsistens) efter smak och tycke.
Lämna en kommentar