Macarons deluxe med choklad och kolasås
Macarons deluxe med choklad och kolasås
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Macarons
Cuisine
Franskt
Portioner
20
Förberedelsetid
40 minuter
Baktid
12 minuter
Har ni fått nog av macarons än?! Det har inte jag. Idag har jag bakat dessa macarons deluxe med choklad och kolasås. En dröm för chokladälskaren. Fyllningen består av smörkräm smaksatt med smält choklad samt en klick hemkokt kolasås. Locken är toppade med smält choklad och chokladströssel. Mums!
Om du inte är sugen på chokladmakarons, kanske detta recept för hallonmacarons kan locka?
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 70 g äggvita (ca 2 st ägg)
- 30 g strösocker
- 70 + 90 g florsocker
- 10 g kakao
- 90 g mandelmjöl
- 75 g smör
- 1 dl florsocker
- 1 st äggula
- 75 g choklad
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
- 125 g choklad
- Chokladströssel
Macarons
Smörkräm
Kolasås
Dekoration
Gör så här:
Kolasåsen
Blanda samman alla ingredienser till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Koka på svag värme i ca 5 minuter. Dra från plattan och låt svalna.
Macarons
- Vispa äggvitan till ett skum börjar bildas.
- Tillsätt strösocker och 70 gram florsocker och vispa till en glansig maräng, ca 3 minuter.
- Vänd ner resten av florsockret, mandelmjölet och kakaon.
- Spritsa ut runda plattor på en macaronmatta eller en bakplåtsklädd plåt.
- Slå ugnsplåten i bordet en gång (så att alla luftbubblor spräcks), låt vila i ca 30 minuter och värm ugnen till 150 grader.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna helt.
Dekoration
Smält chokladen till dekorationen. Doppa hälften av kakorna i smält choklad. Strö på chokladströssel och låt stelna.
Smörkrämen
- Smält chokladen.
- Vispa ihop smöret med dom övriga ingredienserna.
- Rör till sist ner den smälta chokladen.
- Spritsa ut en ihålig ring i ytterkanten på dom kakorna som inte är chokladdoppade.
- Klicka i kolasås i mitten, innanför ringen med smörkräm. Sätt på det chokladdoppade locket.
Avslutningsvis
Macarons går alldeles utmärkt att frysa, tinar snabbt så går att ta fram en liten stund innan dina gäster kommer på besök.
Lämna en kommentar