Lyxiga macarons med hallon
Lyxiga macarons med hallon
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Macarons
Cuisine
Franskt
Portioner
24
Förberedelsetid
60 minuter
Baktid
12 minuter
Salut! Idag drömmer jag mig bort till ett litet café i Frankrike. Tänk att få sitta i solen, dricka en kopp stark cappuccino och njuta av en macaron. Dessa lyxiga macarons med hallon är väldigt lika dom äkta, franska varianterna, och är absolut en av mina favoriter. Lite pilliga att göra men det är det värt!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 70 g äggvita (2 st ägg)
- 30 g strösocker
- 70 g + 90 g florsocker
- 90 g mandelmjöl
-
Ett par droppar rosa pastafärg
- 80 g hallon, frysta går utmärkt
- 15 g citronsaft
- 45 g strösocker
- 1 ägg + 1 äggula
- 50 g + 100 g smör
Macarons
Hallonkräm
Gör så här:
Hallonkräm del 1
- Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
- Koka upp hallonpurén tillsammans med citronsaft och strösocker.
- Tillsätt äggen och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat.
- Tillsätt 50 gram smör. Förvara i kylskåpet tills krämen svalnat.
Macarons
- Vispa upp äggvitan till ett vitt skum.
- Tillsätt strösocker och 70 gram florsocker och vispa i ca 3 minuter.
- Sikta ner mandelmjölet och resten av florsockret, använd en fintrådig sil.
- Tillsätt ett par droppar pasta färg och rör med hjälp av en slickepott tills allt är väl blandat.
- Spritsa ut smeten på en oljad macaronmatta eller på ett bakplåtspapper.
- Slå ugnsplåten i bordet en gång (så att eventuella luftbubblor i smeten spräcks) och låt vila i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Grädda macaronsen mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna helt.
Hallonkräm del 2
- Vispa ihop hallonkrämen med resten av smöret.
- Spritsa ut hallonkrämen på en upp-och-nedvänd macaron och lägg därefter på ett lock.
- Förvara i kylskåpet.
Avslutningsvis
Macaronsen håller i kylen i ca 2 veckor men går även utmärkt att förvara i frysen.
Lämna en kommentar