Kolasnittar med kakdeg
Kolasnittar med kakdeg
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Småkakor
Portioner
20
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
15 minuter
Kolasnittar + kakdeg = sant! För ett tag sedan bakade jag kolakakor med olika topping på som ni älskade - därför kommer här version 2.0 - kolasnittar med kakdeg. Så goda! Känner dock ett ansvar i att varna er för att dessa är verkligen omöjliga att bara ta en utav.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 50 gram rumsvarmt smör
- 0,5 dl brunt farinsocker
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 dl (ca 75 gram) chokladknappar
- En nypa salt
Kolakakorna
Kakdegen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med kakdegen. Rör ihop smör, farinsocker och strösocker.
- Tillsätt vaniljsocker, salt, vetemjöl och mjölk och knåda tills degen håller ihop.
- Vänd till sist ner chokladknapparna.
- Låt vila i kylskåpet medan du gör kolakakorna.
- För att göra kolasnittarna börjar du med att vispa smör och socker poröst.
- Blanda i resterande ingredienser tills degen är väl blandad. Knåda degen så att den håller ihop.
- Dela i tre delar och rulla ut varje deg till ett långt snöre. Lägg på plåten och platta till med fingrarna.
- Ta fram den svala kakdegen och smula sönder degen.
- Täck kolakakorna med kaksmulor - tänk på att kakorna flyter ut i ugnen så när det känns som det är för mycket kakdeg på så är det precis lagom!
- Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Avslutningsvis
Fantastiskt goda att toppa med lite florsocker och kolasås!
Lämna en kommentar