Churrosbollar med nutelladipp
Churrosbollar med nutelladipp
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Churros
Portioner
15
Förberedelsetid
3 timmar
Baktid
3 minuter
Vi tar det igen... Churrosbollar med nutelladipp. Ni hör ju på bara namnet att dessa är magiska. Idéen till dessa fantastiska churrosbollar uppkom när jag bakade donuts och tryckte ut hålet i mitten med en utstickare . Kvar blev en söt liten degboll. Denna friterades och rullades i kanel och socker och vips så hade vi en superläcker dessert. Kan avslöja att det var första men inte sista gången jag bakade dessa.
Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 2,5 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 120 gram smör, rumstempererat
- 2 st ägg
- 11 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 30 g jäst
- 1 dl strösocker och 0,5 dl kanel att rulla bollarna i
- 1,5 liter frityrolja
Gör så här:
- Arbeta samman samtliga ingredienser till munkarna (utom socker och kanel som bollarna ska rullas i) i din köksassistent, använd kroken. Kör på låg hastighet i ca 5 minuter till alla ingredienser är väl blandade. Öka därefter till medel-hög hastighet och kör i ytterligare 10 minuter till degen är blank och smidig.
- Låt degen vila på ett lätt mjölat bakbord i ca 20 minuter under en jäshandduk.
- När degen har släppt spänningen en aning kavlar du ut degen så att den är ca 1,5 cm tjock. Använd en utstickare (eller t.ex. "fel" sida på en tyll) och tryck ut runda formar ur degen, ca 2 cm i diameter beroende på hur stora bollar du vill ha. Lägg på ett bakplåtspapper och låt jäsa i 1,5-2 timmar till dubbel storlek.
- Hetta upp oljan till 180 grader, använd en termometer. Fritera bollarna, några i taget, till fin gyllenbrun färg. Ta upp med en hålslev, låt överflödig olja rinna av och vänd sedan i strösocker och kanel. Låt svalna.
- Servera med nutella och njut!
Lämna en kommentar