Chocolate chip cookietårta med cheesecakefrosting
Chocolate chip cookietårta med cheesecakefrosting
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Tårta
Cuisine
Svenskt
Portioner
8
Förberedelsetid
40 minuter
Baktid
30 minuter
Den här chocolate chip cookietårtan med cheesecakefrosting är inte att leka med. Den ser kanske inte mycket ut för världen, men den är magiskt god! Kanske till och med något av det godaste jag bakat. Den består av en härligt seg chocolate chip cookie fylld med salt kolasås och toppad med len cheesecakefrosting. Sugen på fler recept med chocolate chip cookies? Missa inte vår salted caramel chocolate chip cookie i långpanna!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 125 gram smör, rumstempererat
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
-
150 gram mjölkchokladknappar
- 1,5 dl kondenserad mjölk
- 5 st mjuka kolor
- En nypa salt
- 200 gram färskost
- 0,5 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 100 gram vit choklad
Kakan
Kolasås
Frosting
Gör så här:
Kakan del 1
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Vispa smör, farinsocker och strösocker med en elvisp.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl och rör ihop.
- Rör till sist ner chokladknapparna. Låt vila.
Kolasås
- Koka upp kondenserad mjölk tillsammans med salt och mjuka kolor under omrörning.
- När kolorna har smält är kolasåsen färdig.
Kakan del 2
- Tryck ut hälften av kakdegen i springformen.
- Häll på kolasåsen.
- Smula över den andra halvan av kakdegen på toppen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Frosting
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Vispa grädden hårt.
- Vispa ihop florsocker och färskost.
- Blanda färskostblandningen med grädden och den smälta chokladen. Spritsa frostingen över kakan.
- Dekorera med mjuka kolor.
Lämna en kommentar