Salted caramel chocolate chip cookie
Salted caramel chocolate chip cookie
Betyg 3.9 stars från 10 användare
Kategori
Cookie
Portioner
12
Förberedelsetid
90 minuter
Baktid
30 minuter
Om ni bara ska baka en kaka i helgen så är det här kakan med stort K. Den har verkligen allt! Smaskig kakdeg med ett lager magiskt (!) god karamellsås inuti.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 225 gram smör, rumstempererat
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 300 gram chokladknappar
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 10 st mjuka kolor
- En nypa salt
- Ett par nypor flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Blanda det mjuka smöret med farinsockret och strösockret, gärna i maskin, till det blivit fluffigt.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulvret och salt. Blanda väl, om du använder en köksassistent så se till att skrapa med en slickepott på sidorna så att allt blandas väl.
- Tillsätt mjölet, lite i taget till önskvärd konsistens.
- Tillsätt till sist chokladen.
- Tryck ut halva degen i långpannan i ett tunt lager.
- Låt den andra delen vila i kylen medan du gör karamellsåsen.
- Häll den karamelliserade mjölken i en kastrull och tillsätt dom mjuka kolorna.
- Värm under omrörning till kolorna har smält och du har en len kräm.
- Bred karamellsåsen över kakdegen.
- Smula till sist resterande kakdeg över karamellsåsen.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna helt innan du skär upp kakan. Hoppas att det ska smaka!
Lämna en kommentar