Salted caramel chocolate chip cookie
Salted caramel chocolate chip cookie
Betyg 3.8 stars från 6 användare
Kategori
Cookie
Portioner
12
Förberedelsetid
90 minuter
Baktid
30 minuter
Om ni bara ska baka en kaka i helgen så är det här kakan med stort K. Den har verkligen allt! Smaskig kakdeg med ett lager magiskt (!) god karamellsås inuti.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 225 gram smör, rumstempererat
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
-
300 gram chokladknappar
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 10 st mjuka kolor
- En nypa salt
- Ett par nypor flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Blanda det mjuka smöret med farinsockret och strösockret, gärna i maskin, till det blivit fluffigt.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulvret och salt. Blanda väl, om du använder en köksassistent så se till att skrapa med en slickepott på sidorna så att allt blandas väl.
- Tillsätt mjölet, lite i taget till önskvärd konsistens.
- Tillsätt till sist chokladen.
- Tryck ut halva degen i långpannan i ett tunt lager.
- Låt den andra delen vila i kylen medan du gör karamellsåsen.
- Häll den karamelliserade mjölken i en kastrull och tillsätt dom mjuka kolorna.
- Värm under omrörning till kolorna har smält och du har en len kräm.
- Bred karamellsåsen över kakdegen.
- Smula till sist resterande kakdeg över karamellsåsen.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna helt innan du skär upp kakan. Hoppas att det ska smaka!
Lämna en kommentar