Tårta ·
Tårta med passionsfrukt, kokos och vit choklad
Tårta med passionsfrukt, kokos och vit choklad
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Tårta
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
60 minuter
Baktid
40 minuter
Hej på er, hoppas att ni har en fantastisk påsk. Jag njuter för fullo i solen. Vi planterar blommor, bygger en trappa i trädgården, grillar pizza och njuter av ett gott glas rosé.
Idag bjuder jag på en tårta med passionsfrukt, kokos och vit choklad. Vill du ha en syrlig och fräsch tårta så är det här något för dig.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st citron, skalet
-
Pastafärg, gul
-
125 gram passionsfrukt, fryst eller färsk
- 2 msk strösocker
- 1 krm agar agar
- 1 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 200 g vit choklad
- 1 dl kokosflingor
- 2,5 dl vispgrädde
- 200 gram färskost
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
-
Springform 20 cm
-
Provsticka
Tårtbottnar
Fyllning (mellan bottnarna)
Fyllning (runt tårtan)
Utrustning
Gör så här:
Fyllning (mellan bottnarna (steg 1)
- Börja med fyllningen som ska vara mellan bottnarna.
- Värm passionsfrukten i en kastrull på svag värme.
- Sila bort kärnorna, häll tillbaka saften i kastrullen, tillsätt strösocker och låt koka upp.
- Tillsätt agar och agar och koka i ett par minuter. Dra från plattan och låt svalna.
Tårtbottnar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Använd 3 stycken springformar, 20 cm i diameter, knäpp fast ett bakplåtspapper i botten och smöra sidorna.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Vänd försiktigt ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och citronskal.
- Häll 1/3 av smeten i en av formarna.
- Färga resterande smet med en droppe pastafärg till lätt gul.
- Häll i halva kvarvarande smeten i en av formarna.
- Tillsätt ytterligare en droppe pastafärg i kvarvarande smet.
- Häll upp resterande smet i den sista formen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter eller till en provsticka är helt torr. Låt svalna helt.
Fyllning (mellan bottnarna steg 2)
Fortsätt från “Fyllning (mellan bottnarna steg 1)”
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Vispa grädden och ställ åt sidan.
- Vispa ihop färskost, smält choklad och passionsfruktspurén.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden och kokosflingor.
Fyllning (runt tårtan)
- Vispa grädden och ställ åt sidan.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker i färskosten och vispa ordentligt.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
Montering
- Placera den gulaste tårtbottnen längst ner, bre på ett lager passionsfruktsfyllning, lägg på den lätt gula bottnen, bre på ytterligare ett lager med passionfruktsfyllning och toppa med den ofärgade bottnen.
- Bre ett tunt lager med passionsfruktsfyllning runt hela kakan för att täcka eventuella ojämnheter.
Låt stå kallt, gärna i frysen under tiden du förbereder den andra fyllningen (på nästa steg).
- Färga fyllningen som ska vara runt tårtan i tre olika nyanser av gult med hjälp av pastafärg.
- Spritsa ut fyllningen, den gulaste färgen underst. Jämna till med en spatel.
Lämna en kommentar