Nyttig mörk chokladpaj med nötter
Nyttig mörk chokladpaj med nötter
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Paj
Cuisine
Svenskt
Portioner
10
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
2 timmar
Härliga måndag! Ny vecka och vad passar då inte bättre än en lite nyttigare fika. Idag bjuder jag på en nyttig mörk chokladpaj med nötter utan tillsatt socker eller snabba kolhydrater. Istället består den av nyttiga fettsyror från nötter och olja. Bättre kan det inte bli på healthy monday!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 3 dl rostade hasselnötter
- 0,5 dl rapsolja
- 1,5 dl rapsolja
- 1,5 dl jordnötssmör
- 2 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk agavesirap
- Jordgubbar
- Kakaonibs
Nötkross
Chokladfyllning
Dekoration
Gör så här:
Nötkrossbotten
- Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Mixa snabbt ihop hasselnötter med rapsolja.
- Tryck ut nötkrosset i springformen och låt stå kallt.
Fyllning och dekoration
- Koka upp rapsolja och jordnötssmör.
- Dra från plattan och rör ner kakao, vaniljpulver och agavesirap. Låt svalna.
- Häll blandningen över nötbotten.
- Tryck ner jordgubbar, strö över kakaonibs.
- Låt stå i kylskåpet minst 2 timmar.
- Skär i bitar och njut!
Lämna en kommentar