Tårta ·
Nougatbiskvitårta
Nougatbiskvitårta
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Tårta
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
40 minuter
Baktid
20 minuter
Solen skiner, termometern visar 20 grader och jag har äntligen checkat ut för lite påskledighet. Men innan påsk ska vi fira Anton som fyller år! Födelsedag betyder valfri tårta, Antons val föll på nougatbiskvitårta. Inget dåligt val det inte! Hoppas ni får en härlig ledighet.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 200 gram mandelmassa
- 0,5 dl strösocker
- 1 st äggvita
- 200 gram nougat
- 200 gram smör, rumstempererat
- 1 st äggula
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram mjölkchoklad
- Valfri dekoration
Nougatbiskvitårta
Gör så här:
Nougatbiskvitårta
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 18 cm i diameter.
- Grovriv mandelmassan. Blanda ihop med äggvita och strösocker.
- Vispa med en elvisp.
- Tryck ut massan i springformen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
- Smält nougaten över ett vattenbad.
- Skär under tiden smöret i kuber och tillsätt äggula.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt den smälta nougaten och fortsätt vispa tills det inte finns några smörklumpar kvar.
- Bre på smörkrämen på botten.
- Låt vila i frysen medan du smälter chokladen över ett vattenbad.
- Häll på den smälta chokladen över den kalla kakan. Dekorera på valfritt sätt.
Avslutningsvis
OBS! Kakan kanske inte ser så stor ut, men den är väldigt maffig och räcker därför till fler än vad man tror.
Lämna en kommentar