Nougatbiskvier med daim i långpanna
Nougatbiskvier med daim i långpanna
Betyg 4.7 stars från 11 användare
Kategori
Långpanna
Portioner
16
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
30 minuter
Nougatbiskvier med daim i långpanna är en riktig favorit när man ska baka lyxigt fika till många. Många drar sig annars för att baka biskvier just för att det är så pilligt och tidskrävande - i långpanna är det tvärt om! Snabbt, enkelt och himmelskt gott! Ni har sett den förut. Här är min variant.
Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 500 gram mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 1 dl strösocker
-
150 nougat
- 250 gram smör, rumstempererat
- 3 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st äggulor
- 200 gram mjölkchoklad
- 1 st dubbeldaim
Kakan
Fyllningen
Toppingen
Gör så här:
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda ihop med äggvitor och socker till en slät massa.
- Tryck ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning
Smält nougaten till fyllningen över ett vattenbad.
- Vispa ihop med smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor.
- Bred ut över kakan och låt svalna.
Topping
- Smält chokladen till toppingen över ett vattenbad.
- Bred ut i ett jämnt lager över kakan. Grovhacka daimen och strö över. Låt chokladen stelna.
- När chokladen stelnat litegrann, men inte helt, skär du kakan i fyrkantiga bitar.
Lämna en kommentar