Muffin ·
Muffins med morot och blodapelsin
Muffins med morot och blodapelsin
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Muffins
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
15 minuter
Äntligen måndag! Och vad passar då inte bättre än nyttiga muffins med bra fettkvalitet och utan socker?! Med både olja, morot, apelsin och mandelmjöl på ingredienslistan finns det ingen chans att dessa muffins blir torra.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 1,5 dl sötströ
- 2 dl rapsolja
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl finrivna morötter
- 1 st blodapelsin, skal + saft
- En nypa salt
Muffins
Gör så här:
Muffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och sötströ fluffigt.
- Tillsätt oljan och vispa ihop till en fin smet.
- Vänd försiktigt ner mandelmjöl, majsmjöl, bakpulver och salt.
- Till sist tillsätter du morötterna och blodapelsinen.
- Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Lämna en kommentar