Tårta ·
Mördegstårta
Mördegstårta
Betyg 4.1 stars från 7 användare
Kategori
Tårta
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
12 minuter
Jag är egentligen inte så mycket för klassisk tårta med sockerkaksbottnar och vispad grädde. Däremot säger jag inte nej till denna mördegstårta som är minst lika god som den är fin! Anpassa smak på grädden och dekorationer utifrån vad du känner för. Jag valde klassisk vaniljgrädde som passar utmärkt till jordgubbar och choklad.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 200 gram smör, rumstempererat
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 äggula
- 300 gram färskost
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- En nypa vaniljpulver
-
Valfri dekoration. Jag hade jordgubbar, choklad, frystorkade hallon, maränger och godis.
Tårtbottnarna
Frostingen
Dekoration
Gör så här:
Bottnarna
- Mixa ihop samtliga ingredienser till mördegsbottnarna i matberedaren. Låt stå svalt i ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på ett bakplåtspapper.
- Stansa ut en botten på varje bakplåtspapper, med en stor skål eller en bakform. Använd en något mindre skål eller bakform för att stansa ut ett hål i mitten. Tag bort resterande deg.
- Lägg bakplåtspappret med mördegsbottnen på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bottnarna svalna helt, gärna över natten.
Frosting
- Vispa samman färskost och florsocker. I en annan bunke vispar du grädde, vaniljsocker och vaniljpulver.
- Vänd försiktigt ner grädden i färskostblandningen. Spritsa ut på ena tårtbottnen.
- Placera nästa tårtbotten ovanpå och spritsa ut frostig även på den.
- Dekorera!
Lämna en kommentar