Marängsviss
Marängsviss
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Marängswiss
Portioner
6
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
10 minuter
Varje måndag kommer jag framöver att bjuda på en lite lättare dessert, som passar även dom som tänker på figuren - Healthy monday helt enkelt! Vad sägs till exempel om denna supergoda marängsviss med ett fluff gjort på äggvita och vaniljkvarg, toppad med filéad apelsin och hallonsås. För kristets skull också några hederliga maränger (väger dock väldigt lite = totala mängden socker blir liten). För mig är det viktigt att sprida matglädje som alla kan ta del av och det hoppas jag att jag kan förmedla med healthy monday.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 1 äggvita
- 3 dl vaniljkvarg
- 1 apelsin
- 1 näve hallon
- 1 näve maränger
- 1 msk vatten
Gör så här:
- Vispa äggvitan till ett fast skum.
- I en annan bunke vispar du vaniljkvargen luftig.
- Vänd försiktigt i äggvitan i kvargen. Låt stå kallt.
- Under tiden värmer du upp hallonen i en kastrull och tillsätter vatten. Dra från värmen.
- Filéa apelsinen genom att skära bort skalhinnorna.
- Lägg upp marängswissen på en tallrik och toppa med apelsinen och hallonsåsen. Dekorera med maränger och eventuellt citronmeliss och lingonpulver.
Lämna en kommentar