Kolatårta med daimgrädde
Kolatårta med daimgrädde
Betyg 4.5 stars från 2 användare
Kategori
Tårtor
Portioner
12
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
20 minuter
Den här kolatårta med daimgrädde slår aldrig fel! Det är är ett gammalt familjerecept som hänger med sedan länge och är ständig återkommande när det vankas födelsedagar eller kalas av andra slag hemma hos oss. Och jag tror att ni förstår varför - den går hem hos stora som små, tar max en halvtimma att slänga ihop (du behöver inte ens använda ugnen) och är himmelsk god!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 300 gram digestivekex
- 150 gram smör
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 st dubbeldaim
- Bär av valfri sort
Gör så här:
- Smält smöret på låg värme.
- Klä en springform med löstagbar kant i plastfolie.
- Mixa digestivekexen i matberedaren. Häll i smöret och mixa samman med kaksmulorna.
- Tryck ut smulorna i springformen och låt stå svalt.
- Under tiden hackar du daimen och vispar grädden tillsammans med vaniljsockret. Blanda samman, men spara ca 1/3 av daimen till garnering.
- Montera tårtan genom att bre ut den karamelliserade mjölken på digestivebotten i ett tjockt lager, spritsa ut daimgrädden över kolasåsen och dekorera med hackad daim och valfria bär.
Lämna en kommentar