Kladdkakemuffins med kolafrosting
Kladdkakemuffins med kolafrosting
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Muffins
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
8 minuter
Hej på er! Sugna på något gott såhär på lördagskvällen? Då tycker jag att ni ska svänga ihop dom här enkla och supersmarriga kladdkakemuffins med kolafrosting. Dom är gjorda på marängkräm istället för smörkräm, vilket ger ett luftigare och lättare intryck. Hoppas att ni gillar dom lika mycket som jag gör!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 100 gram smör
-
100 gram mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 2 sl vetemjöl
- 2 st ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- En nypa salt
-
Cupcakeform
- 1 st äggvita
- 1,25 dl strösocker
- 100 gram rumstempererat smör
- 1 dl kolasås
-
Termometer
-
Spritspåse
-
Tyll
Kladdkakemuffins
Frostingen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kladdkakemuffins
- Smält smöret och rör i chokladen.
- Under tiden rör du ihop ägg och socker i en bunke.
- Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Rör till sist i chokladblandningen.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 7-9 minuter. Låt svalna helt.
Frostingen
- Rör ihop äggvita och socker och värm över vattenbad till 63 grader, använd en termometer.
- Skär under tiden upp smöret i små kuber.
- När temperaturen på äggblandningen är uppnådd vispar du blandningen till ett fint skum. Tillsätt därefter smöret, en kub i taget, medan du fortsätter att vispa.
- Vänd till sist i kolasåsen.
Montering
- Skopa upp frostingen i en spritspåse.
- Spritsa ut frostingen på dom avsvalnade kladdkakemuffinsen.
- Dekorera med kolasås och eventuellt lite flingsalt på toppen.
Avslutningsvis
Dekorera med kolasås och eventuellt lite flingsalt på toppen för att göra det extra fint och gott.
Lämna en kommentar