Kladdkaka med mjölkchokladfrosting
Kladdkaka med mjölkchokladfrosting
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Kladdkaka
Cuisine
Svenskt
Portioner
16
Förberedelsetid
25 minuter
Baktid
15 minuter
Har du svårt att bestämma dig mellan olika dekorationer? Eller har du lite kvar i flera burkar strössel hemma i skåpet? Perfekt! Gör då denna kladdkaka med mjölkchokladfrosting och toppa med det som faller dig i smaken. En fröjd för både ögonen och smaklökarna!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 100 gram smör
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 nypa salt
- 3 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
-
100 gram mjölkchoklad
- 100 gram färskost
- 2 msk smör, rumstempererat
- 0,5 dl florsocker
-
Strössel, godisar, bär, ätbara blommor eller annat
Kladdkaka
Mjölkchokladfrosting
Dekoration
Gör så här:
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Knäpp fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm i diameter.
- Smält smöret till kladdkakan.
- Häll över i en bunke och blanda i strösocker, vaniljsocker, kakao och salt med en slickepott.
- Knäck i äggen, ett i taget och blanda väl.
- Tillsätt vetemjölet och blanda väl.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-13 minuter. Låt svalna helt.
Mjölkchokladfrosting
- Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
- Vispa färskost, smör och florsocker till fluffigt.
- Vänd ner den smälta chokladen.
- Bre ut mjölkchokladfrostingen på kladdkakan och ställ kallt.
När kakan svalnat helt och frostingen har satt sig skär du upp kakan i portionsbitar och dekorerar varje bit med någon fint.
Lämna en kommentar