Cookies ·
Kladdiga chokladcookies med havssalt
Kladdiga chokladcookies med havssalt
Betyg 2.7 stars från 3 användare
Kategori
Cookies
Portioner
10
Förberedelsetid
15 minuter
Baktid
10 minuter
Vem älskar inte kladdkaka? Eller choklad? Eller cookies? Dessa kladdiga chokladcookies med havssalt är verkligen den perfekta kombon som får smaklökarna att dansa. Dessutom är dom superlätta att baka.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 50 gram smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 2 st ägg
- 0,5 dl kakao
- 150 gram mjölkchoklad
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
-
Chokladknappar (eller hackad mjölkchoklad)
- Havssalt
Gör så här:
- Smält chokladen över vattenbad.
- Vispa smöret med strösockret och farinsockret tills det är väl blandat.
- Knäck i äggen och vispa snabbt ihop.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao och den smälta chokladen.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i chokladsmeten med hjälp av en slickepott. Vispa inte, risken är att kakorna då blir torra och inte sådär kladdigt sega som vi vill ha dom.
- Låt smeten vila i kylskåpet i ca en kvart.
- Under tiden låter du ugnen bli varm, 175 grader.
- Ta ungefär en matsked smet och rulla till en boll. Lägg på plåten och platta till en aning.
- Tryck i chokladknappar och strö över havssalt.
- Grädda kakorna i ugnen i ca 10 minuter. När kakorna har fått fina sprickor är dom klara.
Lämna en kommentar