Småkakor ·
Kanelbullegrottor
Kanelbullegrottor
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Småkakor
Cuisine
Svenskt
Portioner
16
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
12 minuter
Tänk dig en spröd småkaka som smakar som nybakt kanelbulle - det är precis vad dessa kanelbullegrottor gör! En variant på hallongrottor men med kanelbullefyllning istället för hallonsylt. Detta är helt klart en av mina bättre idéer, ni måste prova! Klara på mindre än en halvtimma.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 100 gram smör, rumstempererat
- 0,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 gram smör, rumstempererat
- 2 tsk kanel
- 1/2 dl strösocker
Mördegen
Kanelbullefyllning
Gör så här:
Kanelbullegrottan
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smöret i kuber.
- Mixa samman smöret med strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare.
- När degen håller samman rullar du ut den till en lång korv.
- Skär i 16 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i en muffinsform.
- Gör ett stort hål i mitten av varje kaka.
- Gör kanelbullefyllningen genom att blanda smör med socker och kanel.
- Forma små bollar av fyllningen och placera i hålen på kakorna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Lämna en kommentar