Havrerutor ·
Kanelrutor ·
Havre- och kanelrutor
Havre- och kanelrutor
Betyg 4.1 stars från 8 användare
Kategori
Långpanna
Portioner
8
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
15 minuter
Jag kommer ihåg att min mormor brukade älska att baka, kanske är det där ifrån jag har fått mitt bakintresse. En av favoritkakorna som hon gjorde var mormors havre- och kanelrutor som är en blandning mellan sockerkaka och kanelbulle. Alltid ett säkert kort!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1 msk kanel
Smeten
Kanel- och havretäcke
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret på svag värme och blanda i mjölen. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med smörblandningen och rör tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i långpannan och ställ åt sidan.
- Lägg smör, strösocker, havregryn och kanel i en kastrull och värm till smöret smält och allting blandats.
- Häll täcket över smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Lämna en kommentar