Hallonkaka med smultäcke
Hallonkaka med smultäcke
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Mjuka kakor
Cuisine
Svenskt
Portioner
24
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
40 minuter
Sugen på en söt kaka med smak av vanilj, toppat med syrliga hallon och med frasig smuldeg på toppen?! Då är denna hallonkaka med smultäcke något för dig! När du inte kan bestämma dig om du vill ha paj eller kaka.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 100 gram smör
-
5 dl hallon, färska eller frysta
- 50 gram smör, rumstempererat
- 2 msk strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- En nypa salt
Kakan
Topping
Smuldeg
Gör så här:
Kakan
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper
Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör och rör försiktigt om med en slickepott.
Häll smeten i formen.
Strö över hallon och tryck lätt ner i degen.
Smuldegen
Mixa smör, strösocker, vetemjöl och salt i en matberedare till smulor. Smula över hallonen.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Skär i munsbitar.
Lämna en kommentar