Citronfudgepaj med vit choklad
Citronfudgepaj med vit choklad
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Cheesecake
Cuisine
Amerikanskt
Portioner
10
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
0 minuter
Citronfudgepaj med vit choklad är en ny favorit här hemma. När syrligheten från citronen i denna paj möter sötman från chokladen, då dansar smaklökarna vill jag lova! Dessutom gör färskosten i fudgen att pajen blir krämigt god.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 1 paket digestivekex (400 gram)
- 200 g smör
- 200 gram vit choklad
- 1 st citron, skal och saft
- 1 dl sötad kondenserad mjölk
- 2 msk smör
- 150 gram färskost
- En nypa salt
Cheesecakebotten
Fyllning
Gör så här:
Cheesecake botten
- Smält smöret.
- Smula sönder digestivekexen i matberedaren.
- Häll i smören och mixa samman.
- Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Ställ kallt.
Fyllningen
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Rör i kondenserad mjölk, smör, salt och skal + saft från en citron, och rör tills allt är väl blandat.
- Ta av från vattenbadet, blanda i färskosten och vispa till en slät smet.
- Häll i fudgesmeten och låt stå kallt i minst 3 timmar eller till servering.
- Dekorera med maränger, lingonpulver och strössel.
Lämna en kommentar