Småkakor ·
Chokladdoppade mördegshjärtan
Chokladdoppade mördegshjärtan
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Småkakor
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
20 minuter
Hur söta är inte dessa chokladdoppade mördegshjärtan?! Busenkla att baka och lika uppskattade varje gång. Varför inte baka dessa till någon du tycker om?
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 100 gram smör, rumstempererat
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- Valfri choklad
- Chokladströssel
Mördegshjärtan
Dekoration
Gör så här:
Mördegshjärtan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop smör och socker.
- Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop till en smulfri deg.
- Kavla ut degen, gärna mellan en silikonmatta och ett bakplåtspapper så att degen inte fastnar.
- Tryck ut små hjärtan med en pepparkaksform.
- Lägg på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.
Choklad och dekoration
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Doppa hälften av kakan i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och strö över chokladströssel.
Lämna en kommentar