Chokladdoppade havreflarn med vaniljkräm
Chokladdoppade havreflarn med vaniljkräm
Betyg 4.7 stars från 3 användare
Kategori
Småkakor
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
10 minuter
Enkla krispiga havreflarn i all ära, men lite roligare blir det allt om man tillsätter smaskig mörk choklad och len vaniljkräm. Dessa är enkla att baka men ser ändå avancerade ut - perfekt om du vill imponera på någon med dina bakverk! Hoppas ni tycker om dom.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 75 gram smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk sirap
- 3 dl havregryn
-
100 gram mörk choklad
- 150 gram rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 3 msk vaniljsocker
- 1 äggula
Havreflarnen
Vaniljkrämen
Gör så här:
Havreflarnen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och rör ner sockret och sirapen.
- Blanda mjöl, bakpulver, havregryn och salt i en bunke.
- Rör ihop mjölblandningen med smörblandningen.
- Klicka ut ungefär 1 msk i små klickar på ett bakplåtspapper.
- Tänk på att flarnen smälter ut, så se till att inte ha för många på samma plåt.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter till en gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Smält chokladen och doppa ena sidan på flarnen.
- Låt svalna.
Vaniljkrämen och ihopläggning
- Vispa ihop samtliga ingredienser till vaniljkrämen.
- Häll upp i en spritspåse med en rund tyll.
- Spritsa ut på en kaka, börja utifrån och arbeta inåt.
- Lägg därefter på en annan kaka.
Lämna en kommentar