Chokladcookiebiskvier med nougat
Chokladcookiebiskvier med nougat
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Småkakor
Cuisine
Svenskt
Portioner
30
Förberedelsetid
40 minuter
Baktid
10 minuter
Dessa chokladcookiebiskvier med nougat är något alldeles extra. Om du gillar choklad, nougat, cookies och biskvier så är det här något för dig! En seg chokladcookie toppad med nougatsmörkräm, smält choklad och daimströssel. Försvinnande goda!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 150 gram mörk choklad, ca 50-60 % kakao
- 50 gram smör, rumstempererat
- 1,5 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- En nypa salt
- 200 gram smör, rumstempererat
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
- 100 gram nougat
- 100 gram choklad
- Daimströssel
Chokladcookies
Nougatsmörkräm
Dekoration
Gör så här:
Chokladcookiesen
- Smält chokladen över vattenbad.
- Vispa smöret med strösockret och farinsockret tills det är väl blandat.
- Knäck i äggen och vispa snabbt ihop.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao och den smälta chokladen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör i chokladsmeten med hjälp av en slickepott. Vispa inte, risken är att kakorna då blir torra och inte sådär kladdigt sega som vi vill ha dom.
- Låt smeten vila i kylskåpet i ca 15 minuter. Under tiden låter du ugnen bli varm, 175 grader.
- Ta ungefär en matsked smet och rulla till en boll. Lägg på plåten och platta till en aning.
- Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
Nougatsmörkrämen
- Smält nougaten över ett vattenbad.
- Lägg smöret i en bunke och tillsätt äggula.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt den smälta nougaten och vispa med en elvisp tills allt är väl blandat.
Dekoration
- Spritsa ut nougatsmörkräm på chokadcookiesen.
- Ringla på smält choklad och toppa med daimströssel.
Lämna en kommentar