Chokladboll ·
Rulltårta ·
Chokladbollsrulltårta
Chokladbollsrulltårta
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Rulltårta
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
0 minuter
Är du som jag och inte kan få nog av chokladbollar?! Då är denna chokladbollsrulltårta något för dig! En blandning mellan ljus och mörk chokladbollssmet som rullats i pärlsocker. Ett säkert kort som uppskattas av såväl barn som vuxna!

Ingredienser:
- 200 gram smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 8 dl havregryn
- 150 gram mjölkchoklad
- 0,5 dl kaffe
- 100 gram smör, rumstempererat
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl havregryn
- 150 gram vit choklad
-
Pärlsocker
Mörk Chokladbollssmet
Ljus Chokladbollssmet
Dekoration
Gör så här:
- Smält dom båda chokladsorterna i varsin skål över ett vattenbad. Låt svalna något.
- Blanda samman alla ingredienser till vardera smet i varsin skål. Lättast är att använda en gaffel för att få ihop smeten. När allt är väl blandat, tillsätt den smälta chokladen och rör om.
- Bred ut vardera chokladbollssmet på varsitt bakplåtspapper.
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på och kavla ut till två likadana rektanglar.
- Placera sedan den utkavlade ljusa chokladbollssmeten på den mörka. Rulla ihop längst med långsidan, tag hjälp av bakplåtspappret.
- Rulla sedan rulltårtan i pärlsocker.
Lämna en kommentar