Chokladbollskakor med krisptäcke
Chokladbollskakor med krisptäcke
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Chokladboll
Cuisine
Svenskt
Portioner
20
Förberedelsetid
60 minuter
Baktid
0 minuter
Se hit alla chokladälskare - dessa chokladbollskakor med krisptäcke vill ni inte missa! Det är en "puck" med magiskt god chokladbollssmet, doppad i smält choklad och toppat med chokladvänd rice krispies. Jag får ibland frågan om vad man ska baka om man bara ska baka EN sak från bloggen, och det här kan nog vara kakorna med stort K!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 6 dl havregryn
- 200 gram smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 4 msk Oboy-pulver
- 4 msk starkt kaffe
-
200 gram choklad
-
100 gram choklad
- 3 dl rice krispies
Chokladbollskakor
Chokladöverdrag
Krisptäcke
Gör så här:
Chokladbollskakor
- Mixa havregrynen i matberedaren.
- Tillsätt smör, strösocker, vaniljsocker, kakao, Oboy-pulver och kaffe och mixa tills allt är väl blandat.
- Låt vila i kylskåpet i ca 1 timma.
Chokladöverdrag
- Smält 200 gram choklad.
- Forma under tiden små "puckar" av chokladbollssmeten.
- Doppa botten och kanterna i den smälta chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna.
Krisptäcke
- Smält under tiden resterande choklad och blanda i rice krispies, lite i taget.
- Klicka ut krispblandningen på kakorna och låt svalna helt.
- Ät och njut!
Lämna en kommentar