Chocolate chip cookiekladdkaka med mjölkchokladfluff
Chocolate chip cookiekladdkaka med mjölkchokladfluff
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Kladdkaka
Cuisine
Svenskt
Portioner
20
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
35 minuter
Vad säger ni om jag säger seg chocolate chip cookies i långpanna, täckt med chokladig kladdkaka, toppad med mjölkchokladfluff och daim?! Här har jag kombinerat mitt bästa recept på cookies med mitt bästa recept på kladdkaka. Jag tror att ord är överflödigt för att beskriva denna chocolate chip cookiekladdkaka, ni bara måste baka den helt enkelt!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 100 gram smör, rumstempererat
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 msk bakpulver
- 2 dl mjölkchokladknappar
- En nypa salt
- 3 st ägg
- 4 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 150 gram smör
- En nypa salt
-
3 dl vispgrädde
-
100 gram mjölkchoklad
-
1 st dubbeldaim
Chocolate chip cookie
Kladdkakan
Mjölkchokladfluff
Dekoration
Gör så här:
Kladdkakan
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smöret på låg värme. Blanda under tiden ihop ägg och socker. Rör i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det smälta smöret. Ställ åt sidan.
Chocolate chip cookie
- Vispa ihop smöret med strösockret, farinsockret och vaniljsockret.
- Tillsätt äggen och vispa ihop.
- Tillsätt till sist vetemjöl, bakpulver och salt och vispa till smeten är väl blandad.
- Rör i chokladknapparna med hjälp av en slickepott.
Tryck ut kakdegen i botten av formen, till ett jämnt lager. Häll därefter på kladdkakesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna helt.
Mjölkchokladfluff
- Smält chokladen på låg värme.
- Vispa grädden hårt. Tillsätt den smälta chokladen i grädden och blanda väl.
- Bred på fluffet på den svala kakan och toppa med hackad daim.
- Skär upp i rutor.
Lämna en kommentar