Cheesecake med vit choklad och blåbärskompott
Cheesecake med vit choklad och blåbärskompott
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Dessert
Portioner
8
Förberedelsetid
45 minuter
Baktid
10 minuter
Gott nytt år! Snart är 2018 förbi och OJ vad snabbt det här året har gått. Det har varit ett bra och händelserikt år för min del. Jag bytte placeringsort på jobbet (vilket innebär att jag slipper pendla), köpte hus, hade en underbar sommar med mycket sol och värme, roadtripade längst med Kalifoniakusten i en cab och tog ett extrajobb som vattengympainstruktör. Nu blickar vi dock framåt och 2019 planerar jag att baka som bara den, hålla i en massa vattengympapass och förhoppningsvis utvidga vår tomt i vår. Ser fram emot ett spännande år.
Till dessert imorgon kommer jag att bjuda på cheesecake med vit choklad och blåbärskompott - en efterrätt som är superlätt att göra och som kan förberedas dagen innan. Det blir alltid lite stressigt med all mat precis innan gästerna kommer så jag föredrar desserter som med fördel kan gotta till sig i kylen. Denna efterrätt är magiskt god och ett säkert kort som passar dom allra flesta i smaken.
Författare:Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 12 digestivekex
- 75 gram smör
- 1,5 dl vispgrädde
-
225 gram vit choklad
- 450 gram färskost
- 1 st citron med zest
- 0,75 dl strösocker
- 200 g frusta blåbär
- 1 dl strösocker
- 1 st citron
- 0,4 dl vatten
Botten
Vit choklad fluff
Blåbärskompotten
Gör så här:
Mixa digestivekexen i matberedaren.
Smält smöret och mixa tillsammans med kexen.
Tryck ut kexblandningen i portionsformar.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna en aning.
Vispa grädden.
I en annan skål vispar du färskosten, strösocker och zest samt saft från citronen.
Vispa därefter i den smälta chokladen.
Vänd försiktigt i den vispade grädden i färskostblandningen.
Bre ut smeten över kexsmulorna.
Förvara i kylskåp.
Gör blåbärskompotten genom att koka upp alla ingredienserna i ett par några minuter.
Låt svalna i kylskåpet till den är helt kall.
Bre därefter ut blåbärskompotten på chessecaken.
Lämna en kommentar