Cheesecake ·
No Bake ·
Cheesecake med hallon- och blåbärsswirl (no bake)
Cheesecake med hallon- och blåbärsswirl (no bake)
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Cheesecake
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
10 minuter
Denna cheesecake med hallon- och blåbärsswirl (no bake) får smaklökarna att dansa. En härligt krämig cheesecake på krispig botten och med en syrlig bärkompott på toppen. Perfekt för alla tillfällen!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 100 gram hallon och blåbär, färska eller frysta
- 2 msk strösocker
- 200 gram digestivekex
- 75 gram smör
- 1,5 dl + 0,5 dl vispgrädde
- 1 tsk gelatinpulver
- 225 gram färskost
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
-
Springform 24 cm
Botten:
Cheesecaken:
Cheesecaken
Utrustning
Gör så här:
Bärkompotten
- Värm bären tillsammans med sockret i en kastrull tills sockerkristallerna smält.
- Dra av plattan och mixa med en stavmixer till en puré.
- Ställ kastrullen på plattan igen och koka under omrörning i ett par minuter tills bärkompotten tjocknat.
- Låt svalna helt.
Botten
- Smält smöret.
- Mixa digustivekexen i en matberedare. Tillsätt smöret.
- Tryck ut smulorna i botten på springformen.
- Låt stå i frysen under tiden du förbereder cheesecaken.
Cheesecaken
- Värm upp 0,5 dl grädde tillsammans med gelatinpulvret tills pulvret löst sig helt. Låt svalna.
- Vispa 1,5 dl vispgrädde i en bunke.
- I en annan bunke vispar du färskost, strösocker och vaniljpulver.
- Vänd ner den avsvalnade gräddblandningen i färskostsmeten.
- Vänd till sist försiktigt ner den vispade grädden.
- Bre på cheesecakesmeten på botten i ett jämnt lager.
- Skopa på bärkompotten med en sked.
- Gör virvlar med hjälp av en gaffel för fint mönster.
- Förvara i kylskåpet fram till servering.
Lämna en kommentar