Browniemuffin med vaniljglass och kolasås
Browniemuffin med vaniljglass och kolasås
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Kladdkakor
Portioner
12
Förberedelsetid
25 minuter
Baktid
20 minuter
Vem behöver en skål att äta glass i när man kan skopa upp glassen i en brownie? Inte jag i alla fall. Glass med kakdeg och kolasås har ju blivit omåttligt populärt dom senaste åren. Detta är ett lite roligare sätt att servera på, med med samma goda smak såklart... Om inte godare.
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 150 gram smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- En nypa salt
-
Vaniljglass
-
Kolasås
-
Strössel
-
Bär
-
Frystorkade hallon
-
Frystorkad banan
-
Frystorkade röda vinbär
Browniemuffin
Servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smält smöret.
- Under tiden blandar du strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
- Häll i det smälta smöret och blanda väl.
- Knäck i äggen, ett i taget och rör till smeten är blank och fin.
- Tillsätt vetemjöl.
- Häll upp i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt så att kakorna behåller formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.
- När kakorna är klara låter du dom svalna i muffinsplåten. Det gör att kakorna sjunker ihop i mitten och bildar på så sätt en perfekt gömma att sedan lägga glass i.
- Vid servering plockar du bort muffinspappret från kakan, skopar upp glassen och dekorerar på valfritt vis.
Lämna en kommentar