Blåbär- och vaniljpajkaka
Blåbär- och vaniljpajkaka
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Paj
Cuisine
Svenskt
Portioner
12
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
30 minuter
Blåbär- och vaniljpajkaka är för dig som gillar när det söta möter det syrliga och när det mjuka möter det krispiga. Den är för dig som tycker att blåbär är fantastiskt gott och för dig som vill imponera på fikagästerna utan att för den delen stått flera timmar i köket.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 250 gram smör, rumstempererat
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 2,5 dl créme fraiche
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 250 gram blåbär (frysta eller färska)
Kakan
Fyllning
Gör så här:
Kakan (steg 1)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en form med bakplåtspapper, ca 30 x 20 cm.
- Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare.
- Tryck ut hälften av degen i botten på formen. Spara resterande.
Fyllning
- Blanda ihop alla ingredienser förutom blåbären.
- Häll över kakan.
Strö ut blåbären.
Kakan (steg 2)
Toppa med smulor av kvarvarande kakdeg.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller till kakan fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna, gärna i kylskåpet över natten innan du skär upp kakan. Toppa med florsocker.
Lämna en kommentar