Kanelbullebiskvier
Kanelbullebiskvier
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Biskvier
Cuisine
Svenskt
Portioner
15
Förberedelsetid
60 minuter
Baktid
15 minuter
Finns det något mer svenskt än doften av nybakade kanelbullar? Och finns det något mer oemotståndligt än en saftig biskvi täckt av choklad? I det här receptet möts de två klassikerna i en magisk kombination – kanelbullebiskvier!
De små bakverken består av en seg mandelbotten, fylld med en fluffig marängsmörkräm smaksatt med kanel och en gömma av mjuk kola med smak av brynt smör, som för tankarna direkt till nygräddade bullar. Sedan doppas de i len mjölkchoklad, ringlas med mörk choklad och toppas med pärlsocker för den rätta kanelbullekänslan.
Perfekta till fikabordet, som överraskning på kanelbullens dag eller när du helt enkelt vill bjuda på något annorlunda och oförglömligt gott. Det här är kanelbullens busiga kusin som charmar alla gäster från första tuggan!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
-
25 gram smör
-
1,5 dl strösocker
-
1,5 dl vispgrädde
-
0,75 dl ljus sirap
-
½ tsk vitvinsvinäger
-
1 nypa salt
-
200 gram mandelmassa
-
1,25 dl strösocker
-
2 st äggvitor
-
2 st äggvitor
-
1 dl strösocker
-
175 gram smör
-
1 msk kanel
-
200 gram mjölkchoklad
-
25 gram mörk choklad
-
Pärlsocker
Brynt smörkola med kanel
Bottnarna
Marängsmörkräm med kanel
För dekoration
Gör så här:
A