Cakepops - tips för att lyckas
Har ni testat att baka cakepops någon gång? Det är inte så svårt som det ser ut, men det finns en del fallgropar som en kan behöva se upp med. Nedan bjuder jag på ett supergott recept på cakepops fyllda med kolakaka och delar med mig av mina bästa tips för att lyckas med cakepops - varje gång!

Tips för att lyckas med cakepops:
- Mixa kakan och färskost i flera omgångar, på så sätt blir degen slät och du slipper stora "kakklumpar".
- Fäst pinnen genom att doppa den i smält choklad innan du sticker in den i kakbollen. Ställ därefter kakbollarna i frysen i ca 5-10 minuter så att chokladen stelnar snabbt och pinnen fäster sig.
- Temperera chokladen! För att få ett jämnt och fint lager choklad över dina cakepops, som stelnar snabbt utan att det blir en "pöl" undertill är ett hett tips att temperera chokladen. Jag brukar använda mig av IMP-metoden.
- Temperatur på kakbollarna är A och O för att lyckas med cakepops. För att kakdegen ska stanna på pinnen behöver den vara ganska kall, men den får inte vara så kall att chokladen stelnar direkt när du doppar dom i choklad, då blir chokladlagret för tjockt. Förvara därför kakbollarna i kylen och ta fram några i taget när du ska doppa dom i choklad.
Nu tror vi att du är redo för att baka Cakepops! Kolla in vårt favoritrecept för cakepops!