Kokos- och passionsfruktspannacotta
Kokos- och passionsfruktspannacotta
Betyg 4.0 stars från 2 användare
Kategori
Dessert
Portioner
12
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
30 minuter
Det bästa med pannacotta är att den går att variera i oändlighet efter smak och tycke. En av mina absoluta favoritsmaker är kokos och passionsfrukt. Syrligt, fräscht och lätt. Passar utmärkt som dessert efter till exempel thaimat. Mums!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 2 dl kokosgrädde
- 2 dl kokosmjölk
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 st gelatinblad
- 4 st passionsfrukter
- Ett par ballerinakex eller liknande
Dekoration
Gör så här:
- Dela passionsfrukterna och sila fruktköttet så att du separerar kärnorna från juicen och ställ in kärnorna i kylskåpet.
- Blanda kokosgrädde, kokosmjölk, passionsfruktsjuice, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning.
- När blandningen nästan kokar drar du den från plattan och tillsätter dom urkramade gelatinbladen. Häll upp i en silikonform och ställ kallt, minst 4-6 timmar.
- När pannacottan har stelnat tar du ur den i formen och skär portionsbitar. Skölj kniven i varmt vatten mellan varven så får du fina, raka snitt.
- Separera ballerinakexen. Krossa dom vita kexen för sig och dom mörka för sig. Dekorera pannacottan med kaksmulor och passionsfruktkärnor.
Lämna en kommentar