Kärleksmums av hallon med vit choklad
Kärleksmums av hallon med vit choklad
Betyg 3.7 stars från 52 användare
Kategori
Kakor
Portioner
16
Förberedelsetid
15 minuter
Baktid
30 minuter
Gillar du kärleksmums? Du kommer du älska dessa hallonmums med vit choklad. Det är helt enkelt en variant på den klassiska chokladkakan men med vit choklad och hallon. Drömgod!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 225 gram smör
- 5 st ägg
- 6 dl strösocker
- 7,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 125 gram hallon (färska eller frysta spelar ingen roll)
- En nypa salt
- 150 gram smör
- 100 gram vit choklad
- 2 dl hallon
- 2 msk vaniljsocker
- 7 dl florsocker
- Kokosflingor
Kakan
Glasyren
Gör så här:
Kakan
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna, jag använde 20x30 cm i bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 5-10 minuter med elvisp eller i maskin.
- Smält smöret på låg värme.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Varva mjölblandningen och det smälta smöret ner i smeten.
- Häll upp smeten i formen. Tryck ner hallon ordentligt i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.
Glasyren
- Smält smöret tillsammans med hallon i en kastrull.
- Grovhacka chokladen.
- Häll det varma smöret över chokladen och rör tills all chokladen smält.
- Sikta ner vaniljsocker och florsocker och rör tills glasyren är helt slät.
Montering
- Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingor, kom ihåg att kakan behöver ha svalnat helt.
Lämna en kommentar