Hemmagjord daim
Hemmagjord daim
Betyg 3.6 stars från 14 användare
Kategori
Godis
Portioner
16
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
5 minuter
Något som jag mer än gärna gör till söndagsmyset är min hemmagjorda daim. Enligt mig borde mer godis borde vara hemmagjort! Ofta är det bara runt juletider vi gör godis och annars köper vi oftare lösgodis, men egentligen... Hur mycket godare är det inte att njuta av en bit seg hemmagjord daim med mörk choklad framför tv:n?!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 dl ljus sirap
- 50 gram smör
- 100 gram choklad
- Eventuellt flingsalt
Gör så här:
- Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i sirap och låt blandningen koka upp.
- Under tiden blandar du socker, vetemjöl och kakao i en bunke.
- När smörblandningen kokat upp drar du den från plattan och rör i dom torra ingredienserna, lite i taget.
- Rör tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen och låt stå kallt.
- Under tiden kolan stelnar så smälter du chokladen på låg värme.
- Bred ut chokladen över kakan.Om du vill toppar du daimen med lite flingsalt. Låt svalna något och skär sedan upp i munsbitar.
Jättegott, MEN skulle inte kalla det daim då den inte är knäckig och den går inte att bryta hejdå…
Lämna en kommentar