Brownie med nougatganache
Brownie med nougatganache
Betyg 4.7 stars från 3 användare
Kategori
Brownie
Portioner
8
Förberedelsetid
2 timmar
Baktid
25 minuter
Idag bjuder jag på ett av mina absoluta favoritbakverk. En precis lagom kladdig och seg brownie med ett lent täcke av nougat på. Detta är verkligen det ultimata bakverket för alla chokladälskare. Ni måste prova!
Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 150 gram smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
- 125 g nougat
- 0,5 dl vispgrädde
Brownie
Ganache
Gör så här:
Brownie
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Klä en form, ca 25x15 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret och rör tillsammans med socker, kakao, vaniljsocker och salt.
- Knäck i äggen, ett i taget, tills smeten än len.
- Rör till sist ner vetemjölet.
- Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna helt, gärna över natten.
- När kakan är helt sval kan du göra ganachen.
Ganache
- Värm vispgrädden tills den är varm men inte kokar.
- Blanda den heta grädden med nougaten och rör tills det är en jämn ganache.
- Låt stå till den får en bredbar konsistens. Bred den över kakan och dekorera med valfritt godis/strössel.
Perfekt kladdkaka men med mindre kakao väljer jag nästa gång. Det blev för stark kakao med två deciliter
Det här är kärlek, så fruktansvärt god!
Lämna en kommentar