Amerikanska tårtbottnar
Amerikanska Tårtbottnar
Betyg 3.8 stars från 13 användare
Kategori
Tårtbotten
Portioner
8
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
20 minuter
Grunden till en riktigt bra tårta är såklart goda och saftiga tårtbottnar! Här delar jag med mig av ett av mina favoritrecept som ger perfekta bottnar varje gång. Till skillnad mot klassiska tårtbottnar som ofta är luftiga och porösa, är dessa tårtbottnar lite mer stabila och smakrika - perfekt till t.ex. våningstårtor.
Att baka egna tårtbottnar är inte bara enkelt och roligt, utan resultatet blir också betydligt godare än de köpta varianterna. Så sätt på dig förklädet och låt oss komma igång med bakningen! Tänk på att ingredienserna behöver vara rumstempererade innan du börjar.
Författare:Linnéa på Tårtverket
Ingredienser:
- 185 gram smör, rumstempererat
- 185 gram (2 dl) strösocker, mixat
- 1 msk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 185 gram (3 dl) vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk mjölk
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj och en 20 cm bakform.
- Mixa strösockret och vaniljsockret i ca 10 sekunder i en matberedare eller med stavmixer. Det gör att sockerkristallerna lättare gifter sig med molekylerna i smöret.
- I en stor skål, vispa smör och socker tills det blir luftig. Detta tar vanligtvis några 5-10 minuter.
- Tillsätt ägg, ett i taget. Vispa mellan varven så att äggen går in i smeten.
- Sikta ner vetemjölet och bakpulvret för att undvika klumpar. Vänd försiktigt ner mjölblandningen och rör tills smeten precis går ihop. Se till att undvika överdriven vispning för att inte bli av med luften i smeten.
- Tillsätt mjölken och rör till smeten är klumpfri.
- Häll den färdiga smeten i den förberedda formen.
- Grädda tårtbottnarna på över- & undervärme i cirka 20 minuter, eller tills den fått en gyllenbrun färg och en provsticka kommer ut torr när den sticks ner i mitten av tårtbotten.
- När tårtbottnen är klar, låt den svalna helt innan du tar ut den ur formen. Dela tårtbottnen i 3 anslag och använd till din favorittårta.
Avslutningsvis
Nu är din egna hembakta tårtbotten klar att användas! Du kan använda den till att skapa en mängd olika tårtor, fylla den med härliga smaker och dekorera den efter eget tycke och smak. Varför inte testa en klassisk jordgubbstårta med färska jordgubbar och vispgrädde? Eller en chokladtårta som har chokladmousse som fyllning och chokladganache som topping?
Möjligheterna är oändliga! Ta ut din kreativitet och experimentera med olika fyllningar, frostningar och dekorationer för att skapa din egna drömtårta.
Jag hoppas att du kommer att njuta av att baka dessa tårtbottnar lika mycket som jag gör.
Ha en härlig bakstund och smaklig njutning!
wow! bedste opskrift på kagebund jeg nogensinde prøvet! har forsøgt mig på mange forskellige varianter, men denne her er outstanding!
🙏
Jättebra recept!
Jag adderar mer vätska för detta blir mer som en deg😄 har ändå stora ägg och har vägt allt. Men funkar bra med lite fix bara 🥳
Lämna en kommentar