Amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop
Amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop
Betyg 5.0 stjärnor från 1 användare
Kategori
Kladdkaka
Cuisine
Amerikansk
Portioner
15
Förberedelsetid
30 minuter
Baktid
30 minuter
Hej på er! Hoppas att ni har en fin onsdag. För en massa år sedan var jag i USA för första gången och åt där en kladdkaka som jag kan drömma om fortfarande. Idag försökte jag mig på en egen variant av denna. Det är en amerikansk kladdkaka med smultäcke och non-stop, en härligt kladdig kaka med riktig chokladsmak och med crunch från smultäcket och non-stopen. En riktig höjdare!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 200 gram choklad
- 200 gram smör
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- En nypa salt
- 100 gram smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- En nypa salt
- Non-stop godisar
Kladdkaka
Smultäcke
Gör så här:
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader
- Klä en form ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme.
- Blanda samman ägg och strösocker.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt och rör till en tjock smet.
- Tillsätt till sist chokladblandningen och rör om. Häll smeten i formen.
Smultäcke och montering
- Gör smultäcket genom att mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare.
- Smula på degen ovanpå kladdkakan. Varva smulor med non-stop godisar.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Lämna en kommentar