Nyttiga havrekakor med jordnötssmör och banan
Nyttiga havrekakor med jordnötssmör och banan
Betyg 4.7 stars från 3 användare
Kategori
Havrekaka
Cuisine
Svenskt
Portioner
8
Förberedelsetid
15 minuter
Baktid
15 minuter
Healthy monday är äntligen här och idag bjuder jag på nyttiga havrekakor med jordnötssmör och banan. Kakor som passar perfekt som mellanmål en helt vanlig vardag. Lyxigare än så blir det inte!
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 2 st bananer
- 2,5 dl havregryn
- 0,5 dl jordnötssmör
- 0,5 tsk salt
Havrekaka
Gör så här:
Havrekaka
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mosa bananerna i en bunke med hjälp av en gaffel.
- Tillsätt havregryn, jordnötssmör och salt och blanda väl.
- Blanda i eventuell smaksättning.
- Forma till bollar (1 msk = 1 kaka), platta till något och lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Avslutningsvis
Smaksättning efter önskemål, t.ex. agavesirap för sötare kakor, eller varför inte kanel och kokos eller kakao och nötter? Jag valde klassiska kakor dekorerade med kakaonibs.
Lämna en kommentar