Cakepops ·
Cakepops
Cakepops
Betyg 5.0 stars från 1 användare
Kategori
Mjuka kakor
Cuisine
Amerikanskt
Portioner
20
Förberedelsetid
20 minuter
Baktid
30 minuter
Har du en kaka där hemma som blivit torr - kanske en sockerkaka eller någon form av småkaka? Ingen fara, då är det perfekt att göra cakepops av den! Ta vad du har hemma eller släng ihop din favoritkaka. Jag gjorda mina på citronkaka som jag tycker passar utmärkt tillsammans med vit choklad.
Författare:Linnéa på Tårtverket

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk smör
- 1 dl mjölk
- 1 citron, skalet
- 150 gram färskost
- 225 gram vit choklad
- 1 krm rapsolja
-
En skvätt röd färg
-
Ätbart guldglitter
-
Cakepops pinnar 11,5 cm
-
Cakepops pinnar 16 cm
-
Cakepops pinnar 20 cm
Citronkaka
Chokladsmeten
Dekoration och övrig utrustning
Gör så här:
Citronkakan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en form med bakplåtspapper, det är inte så noga vilken storlek det är på formen.
- Koka upp mjölk och smör i en kastrull.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och skalet från citronen och blanda med en slickepott.
- Tillsätt till sist mjölkblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Lät svalna helt.
- Smula sönder kakan och mixa kaksmulorna tillsammans med färskosten i en mixer.
- Rulla bollar av smeten, ca 1 msk per boll. Sätt i en pinne.
- Låt stå svalt medan du smälter chokladen.
Chokladsmeten
Smält chokladen över vattenbad eller i micron, rör ofta
- Dela upp den smälta chokladen i två skålar och blanda den ena delen med röd hushållsfärg.
- Doppa bollarna i smält choklad och strö på ätbart glitter. Knyt en rosett av ett ett sidenband på pinnen.
Lämna en kommentar